Hypotheekrente en maandlasten

17-01-2023

Overige berichten
Vanzelfsprekend leidt de gestegen hypotheekrente tot de nodige vragen en onzekerheid en laten we duidelijk zijn: de rente is fors gestegen en dat is niet in jouw voordeel! Toch zijn er de nodige mogelijkheden die deze pijn verzachten of zelfs aan je voorbij laten gaan.

Zo kunnen een huidige hypotheek en eventuele overwaarde veel voordelen bieden. Bij vrijwel alle geldverstrekkers kun je jouw huidige rentecondities meeverhuizen naar jouw nieuwe woning. Voor dit deel behoud je dan je huidige rente voor de periode dat deze nog vast staat en heb je hier dus niet met de gestegen hypotheekrente te maken. Daarnaast kan een lopende hypotheek fiscale voordelen bieden wanneer deze nog onder het oude regime (voor 2013) is afgesloten.

Wanneer je een huidige woning met overwaarde hebt spreekt het voor zich dat je die overwaarde in de nieuwe situatie kunt inbrengen en daarvoor geen nieuwe hypotheek hoeft aan te gaan. Je hoeft dan slechts te overbruggen.

Tot slot wijzen we graag op de mogelijkheid om de maandlast van jouw nieuwe hypotheek tijdens de bouwperiode (de zogenaamde bouwrente) mee te financieren. Vanzelfsprekend vormen dubbele maandlasten voor veel mensen een probleem en deze faciliteit is speciaal in het leven geroepen om daar een oplossing voor te bieden.

Kortom: de gestegen hypotheekrente werkt niet in jouw voordeel, maar vaak kan er meer dan je denkt en hoeft dit jouw plannen niet te dwarsbomen!

Ben je benieuwd naar jouw financiële mogelijkheden? We helpen je graag! Je kan hiervoor een afspraak maken bij GABA Hypotheken (026 – 443 55 55).