De voordelen van nieuwbouw

17-01-2023

Overige berichten
Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft talrijke voordelen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Energiezuinig
De woningen in Dorpsweide zijn all-electric, voldoen aan de nieuwste duurzaamheidseisen en worden gebouwd conform de BENG-normen. Maar wij gaan nog een stapje verder. Het dakvlak met de meest gunstige zonoriëntatie wordt voorzien van minimaal 14 zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat de energielasten een stuk lager uitvallen. Toch mooi meegenomen in deze tijd met hoge energiekosten! Bovendien draag je bij aan een beter klimaat en een beter milieu.

Comfortabel
Eén van de kenmerken van de woningen is de goede isolatie van de gevels, vloer en het dak. Dat houdt in dat het in de winter aangenaam warm is in de woning, terwijl deze in de zomermaanden de warmte lang buiten de deur houdt. Ook de ventilatie speelt hierbij een belangrijke rol. Deze zorgt voor voldoende frisse lucht, zonder dat je een raam open hoeft te zetten. De warme zomerzon blijft dus lekker buiten! De vloerverwarming in de woning zorgt er ten slotte voor dat je in elk seizoen van een heel prettig binnenklimaat geniet. 

Warmtepomp
De woningen worden verwarmd door middel van een warmtepomp. Een warmtepomp wint warmte uit de lucht en zet dit met een warmtewisselaar om in bruikbare warmte/energie. Het elektraverbruik neemt dus toe, maar het gasverbruik neemt volledig af. De benodigde stroom kunnen we duurzaam opwekken met zonnepanelen.

Onderhoudsarm
Alles aan een nieuwbouwwoning is nieuw en fris. De eerste vijf jaar heeft je woning nauwelijks onderhoud nodig. De gebruikte materialen zijn van nu, dus van hoge kwaliteit. Mochten er toch gebreken aan het licht komen, worden die voor je opgelost onder de garantieregeling.

Maatwerk
Een ander voordeel van nieuwbouw is dat je jouw woning in Dorpsweide Babberich helemaal naar jouw wensen kan aanpassen. Vergroot bijvoorbeeld de leefruimte door een uitbouw of een dakkapel en kies zelf de keuken en het sanitair zoals jij het mooi vindt. Een nieuwbouwwoning helemaal naar je zin maken is makkelijker dan verbouwen.