Babberich

Babberich is een klein dorp met circa 1875 inwoners. Het is een populaire bestemming voor toeristen, wandelaars en fietsers, met name door de prachtige omgeving. Het heuvelachtige Bergherbos ligt ten oosten van Babberich en is voorzien van prachtige wandel- en fietsroutes. Ook Landgoed Halsaf is met haar rijke historie en authentieke sfeer zeker een bezoek waard. Het van oorsprong Middeleeuwse kasteel is inmiddels in gebruik als Bed & Breakfast en als vergader- en feestlocatie.

In de omgeving

Ook de andere dorpjes in de gemeente Zevenaar zijn de moeite waard om te bezoeken. De rijke geschiedenis zie je overal terug en geven de dorpjes een authentiek en romantisch karakter. Grotere steden als Arnhem en Doetinchem zijn vanuit Babberich goed te bereiken en lenen zich uitstekend voor een dagje winkelen of een hapje eten. Voor watersporters is er volop vermaak op het nabijgelegen Rhederlaag of Stroombroek.

Volop voorzieningen

In Babberich zijn alle voorzieningen binnen handbereik, zoals een supermarkt, een basisschool, verschillende eetgelegenheden, sportverenigingen en het Kulturhus. Kulturhus de Borg is het kloppend hart van het dorp en een plek om samen te komen. Het bevindt zich op een steenworp afstand van de Dorpsweide.

Bereikbaarheid

Babberich ligt heel centraal ten opzichte van uitvalswegen naar grotere steden in de buurt zoals Zevenaar, Arnhem, Doetinchem en Oberhausen (D). Via de N336 en de N812 zijn de A12 en de A18 snel en gemakkelijk te bereiken. Voor reizigers met het openbaar vervoer zijn er in Babberich een aantal bushaltes. Daarnaast is NS-station Zevenaar goed te bereiken en ben je vanuit daar met de trein zo in Arnhem of Nijmegen.

Dorpsweide

Fase 1: Nog enkele woningen beschikbaar

Wonen in de Dorpsweide iets voor jou?

Er zijn nog enkele woningen in fase 1 beschikbaar. Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met de makelaar. De bouw van deze fase is recent gestart, dus wie weet woon jij in de loop van het jaar in jouw nieuwe woning in Babberich.

De verkoop van fase 2 is gestart. De tweede fase van Dorpsweide Babberich bestaat uit hoek- en tussenwoningen. Binnenkort volgt hierover meer informatie. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in als belangstellende.

Schrijf je in