De architecten aan het woord

31-08-2022

Overige berichten
AG NOVA architecten
Voor fase 3 van het wijkje Middag Oost (Dorpsweide) hebben we als AG NOVA architecten gezocht naar een dorpse woonsfeer. Binnen het plan is veel diversiteit te vinden in woningtypes, gevelindelingen en metselwerk-kleuren, precies zoals men het in een dorp ook vaak terug vindt. Tegelijkertijd straalt de wijk wel eenheid uit door het gebruik van vaste ‘ingrediënten’, zoals kaders rondom ramen en deuren en een zelfde plint van donkergekleurd metselwerk voor alle woningen.

Technisch voldoen de woningen aan de hoogste normen, wat onder andere terug te zien is in de duurzaamheidsscore. Nestkasten voor vogels en vleermuizen bieden ook de dieren een nieuw thuis in de Dorpsweide. 

4D Architecten
Voor fase drie van de locatie Middag Oost (Dorpsweide) te Babberich zijn grondgebonden woningen gerealiseerd volgens een duurzaam en innovatief bouwconcept. Het ontwerp is van Elisa Krul van 4D Architecten, zij is een vaste partner voor de ontwerpen van dit concept.

De wijk vormt een eenheid met een dorpse verscheidenheid die goed aansluit bij de omgeving. Dit wordt bereikt door eenheid te zoeken in de gevelaankleding, met rijke details in de vorm van bijvoorbeeld een kader rondom de ramen, waardoor variatie tussen de woningen ontstaat. De woningen sluiten aan bij de omgeving door zowel de massa, de kleurstelling, de wisselende voordeuren, en de raamverdeling met roedes.

De woningen zijn duurzaam, door de toepassing van een volledig dakvlak in zonnepanelen, en door natuurinclusief te bouwen.