Babberich

Babberich is een klein dorp met circa 1875 inwoners. Het is een populaire bestemming voor toeristen, wandelaars en fietsers, met name door de prachtige omgeving. Het heuvelachtige Bergherbos ligt ten oosten van Babberich en is voorzien van prachtige wandel- en fietsroutes. Ook Landgoed Halsaf is met haar rijke historie en authentieke sfeer zeker een bezoek waard. Het van oorsprong Middeleeuwse kasteel is inmiddels in gebruik als Bed & Breakfast en als vergader- en feestlocatie.

In de omgeving

Ook de andere dorpjes in de gemeente Zevenaar zijn de moeite waard om te bezoeken. De rijke geschiedenis zie je overal terug en geven de dorpjes een authentiek en romantisch karakter. Grotere steden als Arnhem en Doetinchem zijn vanuit Babberich goed te bereiken en lenen zich uitstekend voor een dagje winkelen of een hapje eten. Voor watersporters is er volop vermaak op het nabijgelegen Rhederlaag of Stroombroek.

Volop voorzieningen

In Babberich zijn alle voorzieningen binnen handbereik, zoals een supermarkt, een basisschool, verschillende eetgelegenheden, sportverenigingen en het Kulturhus. Kulturhus de Borg is het kloppend hart van het dorp en een plek om samen te komen. Het bevindt zich op een steenworp afstand van de Dorpsweide.

Bereikbaarheid

Babberich ligt heel centraal ten opzichte van uitvalswegen naar grotere steden in de buurt zoals Zevenaar, Arnhem, Doetinchem en Oberhausen (D). Via de N336 en de N812 zijn de A12 en de A18 snel en gemakkelijk te bereiken. Voor reizigers met het openbaar vervoer zijn er in Babberich een aantal bushaltes. Daarnaast is NS-station Zevenaar goed te bereiken en ben je vanuit daar met de trein zo in Arnhem of Nijmegen.

Dorpsweide

Nu in verkoop

Wonen in de Dorpsweide iets voor jou?

Er zijn nog woningen beschikbaar. Ben je geïnteresseerd? Dan is dit je laatste kans! Inschrijven voor een woning doe je door in je account je favoriete woningen door te geven en de vragenlijst in te vullen. Vergeet niet je voorkeuren van de woningen op te slaan en de vraag voor deelname met 'ja' te beantwoorden. Krijg je graag meer informatie of kan je hulp gebruiken bij de inschrijving? De makelaar helpt je graag!

Schrijf je in